Με φράσεις όπως «ας πάει το πρόγραμμα λίγο πίσω» και «είπαμε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά δεν θα εξοντώσουμε και τον ελληνικό λαό», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος εξέφρασε τις θέσεις του απέναντι στο θρίλερ με την τρόικα

«Εγώ είμαι στο κλίμα Χαρδούβελη. Μας πιέζουν, αλλά πιστεύω ότι θα υποχωρήσουν. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε εμείς, δεν αντέχει άλλο ο λαός. Ούτε εμείς ούτε κανείς. Ας πάει το πρόγραμμα λίγο πίσω. Οποιαδήποτε άλλη ανατροπή αυτήν τη στιγμή στην οικονομική κατάσταση των πολιτών θα είναι επώδυνη» είπε στον ραδιοσταθμό «Βήμα», και πρόσθεσε πως «είπαμε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά δεν θα εξοντώσουμε και τον ελληνικό λαό. Έχουμε πει σαν κόμμα ότι δεν μπορούμε να πάμε σε καμία μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν μπορούν λοιπόν να μας ακυρώνουν συνέχεια. Αρκετά πλήρωσε αυτό το κόμμα, πέντε χρόνια τώρα, με ιδρώτα και αίμα. Τα πληρώσαμε όλα. Δεν θα μας τα ακυρώσουν οι υπόλοιποι…».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τις συναντήσεις Βενιζέλου με Παπανδρέου και Σημίτη είπε πως πιστεύει ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει το κακό του ΠΑΣΟΚ. Ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει το κακό του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, όμως, με τη στάση μας και ό,τι βγάζουμε από τα γραφεία Τύπου μας, κάνουμε κακό, κάποιες φορές, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να πω, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σε μια διαφορετική ρότα... Υπάρχει για όλους χώρος και από αυτό το προσκλητήριο της Δημοκρατικής Παράταξης οφείλει να μη λείψει κανείς»., ενώ για τον Κώστα Σημίτη είπε πως «θα ήταν μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για μένα, εάν επιστρέψει. Να ήταν δηλαδή ξανά πάλι μαζί μας, να συναντηθούμε. Όχι στα ψηφοδέλτια, αλλά να συναντηθούμε ξανά στους αγώνες που μπορεί κανείς να προσφέρει από το δικό του μετερίζι. Νομίζω ότι ο ίδιος δεν θα το θέλει να είναι υποψήφιος, διότι ο ίδιος έφυγε από τα ψηφοδέλτια. Εάν, όμως, ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης θέλει να συμμετάσχει, για μένα θα είναι χαράς ευαγγέλια».