Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Στα ύψη είναι το πολιτικό θερμόμετρο με την σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ να κλιμακώνεται, με φόντο τις επαφές με τους δανειστές και το ζήτημα της εξόδου από το Μνημόνιο.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να προταθεί για όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. «Εγώ δεν ξέρω, αν έχουμε καλούς πολιτικούς, το σίγουρο είναι ότι έχουμε καλούς ηθοποιούς. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να προταθεί για βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου. Πρέπει να πάει για όσκαρ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Έχει στήσει τέτοιες παραστάσεις με την τρόικα κατ' επανάληψη», πρόσθεσε, «τελικά γιατί;», δίνοντας την εξής εξήγηση: «Για να εξαφανιστούν κάθε φορά οι κόκκινες γραμμές και να συμφωνήσουν στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Περί αυτού πρόκειται είτε το πουν μνημόνιο είτε δεν το πουν μνημόνιο». Παράλληλα, λίγο αργότερα, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ειπε ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα της άτακτης υποχώρησης έναντι της τρόικας, δεν έχει αμφισβητήσει στο ελάχιστο τις μνημονιακές πολιτικές».

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. «Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι βλέπει χολιγουντιανή ταινία και… απονέμει Όσκαρ!» ανέφερε και τόνισε: 

«Δυστυχώς το πολιτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται "Υπονομεύοντας την Ελλάδα". Και, ακόμη χειρότερο, περιμένουν από πάνω να τους βραβεύσει ο ελληνικός λαός».

Η αντιπαράθεση αυτή δεν ήταν η μόνη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ, Άννας Ασημακοπούλου, η οποία άφησε εμμέσως αιχμές στα «Παραπολιτικά 90,1» ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να πει ότι βγαίνουμε από Μνημόνιο.

«Η ομολογία της εκπροσώπου Tύπου της ΝΔ κ. Ασημακόπουλου ότι η κυβέρνηση "βιάστηκε να πει" ότι η χώρα "βγαίνει από το μνημόνιοσηματοδοτεί την άτακτη κυβερνητική υποχώρηση από τη μεταμνημονιακή αφήγηση που προσπαθούσαν τόσο καιρό να καλλιεργήσουν» ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η σκόπιμη παραποίηση των σημερινών μου δηλώσεων αποτελεί συνέχεια της μόνιμης τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, κάνοντας κακό στη χώρα με μοναδικό γνώμονα το μικροκομματικό τους όφελος» σημείωσε σε απάντησή της η κυρία Ασημακοπούλου.