Κάλεσμα στην αξιωματική αντιπολίτευση «να αναλάβει τις ευθύνες της όπως τις ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία το 2012» απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Και εν πάση περιπτώσει, ο κόσμος την έχει ψηφίσει όχι για να πετροβολάει απλά, αλλά για να συνεισφέρει στην προσπάθεια. Γι' αυτό πρέπει να γνωρίζει την προσπάθεια και να κριθεί, όχι πια γενικώς από αόριστες και ωραίες κουβέντες, αλλά επί του πρακτέου» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ρ/σ «Αθήνα 9.84».

Για ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στην πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εμείς συνεργαστήκαμε και με τη ΝΔ με βάση την πολιτική μας, και εκείνοι ακολούθησαν την πολιτική μας. Από εκεί και πέρα, μη ρωτάτε εμάς για την πολιτική, ρωτήστε τους άλλους. Ρωτήστε τον κ. Σταθάκη, τον κ. Λαφαζάνη που λέει άλλα, ή οποιονδήποτε άλλο. Ρωτήστε αυτούς αν κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους “γερμανοτσολιάδες”, μη ρωτάτε εμάς. Εμείς έχουμε μία συνεπή πορεία από το 2009. Ούτε “σκίζαμε το μνημόνιο”, ούτε το “διαγράφαμε σε ένα βράδυ”, ούτε διώχναμε τις επενδύσεις, ούτε τις καταθέσεις. Η παράταξή μου -νομίζω- είναι πολύ ξεκάθαρη, αλλά κι εγώ προσωπικά: Πιστεύω απόλυτα στην εθνική συνεννόηση».

Συνδεδεμένα αξιολόγηση και συζήτηση για το χρέος

Παράλληλα, μίλησε για τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την τρόικα και σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να συζητηθεί μαζί με τη ρύθμιση του χρέους για να ξέρουμε πώς θα προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. «Η τρόικα έχει πέσει τρεις φορές έξω στις προβλέψεις της όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια απάντηση» επεσήμανε .

«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους πολίτες και στις θυσίες τους. Οι ίδιοι οι εταίροι μας λένε ότι έχουμε κάνει πρόοδο και αυτό αποδεικνύεται σε πολλά επίπεδα. Αν δεν μιλήσουμε για το σύνολο της εικόνας, δεν μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία στους επενδυτές, εντός και εκτός της χώρας, ώστε να μπορέσει να αλλάξει η εικόνα της χώρας» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.