Στην πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λαθρεμπορίου για το «καλάθι της νοικοκυράς» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος τονίζοντας ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες σε βασικά προϊόντα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της «Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε., ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι γύρω στο 30% φθηνότερη σε διάφορα προϊόντα. Είκοσι βασικά προϊόντα έχουν μελετηθεί από το ΙEΛΚΑ και δείξανε ότι είναι πολύ φθηνότερα».

«Υπάρχει ένα, πρόβλημα αγοραστικής δύναμης, μεγάλο, πολύ μεγάλο, στον έλληνα πολίτη καταναλωτή, αυτό το αναγνωρίζω και γίνονται προσπάθειες. Όμως, η αγορά, οι έμποροι, τα σούπερ μάρκετ, όλοι, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μειώσουν τις τιμές. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι χαμηλές. Αν πάρετε, δε, τα νωπά προϊόντα οι τιμές έχουν κάθετη πτώση».

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός, επεσήμανε πως η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης αποτελεί την «κυψέλη» που βοηθά την λιανική αγορά της Θεσσαλονίκης, αλλά επίσης συνεισφέρει στην εθνική οικονομία από τις εξαγωγές στα Βαλκάνια. Σημείωσε επίσης την εταιρική κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύει, μέσω δράσεων όπως διανομή φρούτων σε σχολεία για εκπαιδευτικούς κυρίως λόγους, υποστήριξη από τους εμπόρους άλλων κοινωνικών δράσεων και τόνισε επίσης ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργίας της, με αξιοποίηση και κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.