Τη διαβεβαίωση ότι οι νέες αλλαγές του φορολογικού θεσμικού πλαισίου που εξετάζονται «δεν θα επιφέρουν οριζόντιου χαρακτήρα φορολογικές επιβαρύνσεις» παρείχε ο Γκίκας Χαρδούβελης με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι αλλαγές αποσκοπούν στη βελτίωση του φορολογικού συστήματος προς όφελος των ειλικρινών φορολογούμενων πολιτών, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη».

Στρατηγικοί στόχοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, είναι «η θεμελίωση ενός νέου βιώσιμου και μακρόπνοου αναπτυξιακού προτύπου και η άμεσα συσχετιζόμενη με αυτή ριζική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και - τώρα που είναι πλέον αδιαμφισβήτητα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου- η στοχευμένη προώθηση πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2015, που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους στο 171% του ΑΕΠ και ανάπτυξη της τάξης του 2,9%, από τους υψηλότερους ρυθμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.