Στις Σέρρες βρίσκεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος όπου το βράδυ θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα,  τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί «μειώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων». 

«Όχι για να κάνουμε τους τζάμπα μάγκες, αλλά γιατί το έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: 

«Το 2010 ψηφίσαμε ένα συγκεκριμένο νόμο, έγιναν οι αναλογιστικές μελέτες και έδωσαν συγχαρητήρια σε μας και την Ιταλία ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ο νόμος αυτός υλοποιείται από 01.01.2015. Δεν μπορούμε ένα νόμο, που πριν ακόμη αρχίσει να υλοποιείται να τον αλλάξουμε, έχουμε μία δέσμευση και είναι δέσμευση και των εταίρων, σε έναν κόσμο που έχει περάσει δύσκολα».

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί στα εξής θέματα: 

«Στο ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό γιατί δύο φορές πέσανε έξω, στο ότι η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση, το οποίο το λένε αυτοί οι ίδιοι, υπάρχει μία καλύτερη ψυχολογία. Πρέπει να μιλήσουμε για πιστοληπτική γραμμή και για τα επιτόκια και κυρίως πρέπει να μιλήσουμε για τη ρύθμιση του χρέους. Αν θέλουμε αυτή η χώρα να φύγει από αυτή την κρίση, από αυτό το αδιέξοδο, αν θέλουν να τιμήσουν τις θυσίες των πολιτών είναι η ώρα να γίνει διαπραγμάτευση με σεβασμό» είπε και επεσήμανε: «είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μέχρι τέλους και θα τους πείσουμε».

Αναφορικά με τις υποσχόμενες 100 δόσεις για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ο υφυπουργός Ανάπτυξης διαμήνυσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση το προβλεπόμενο μέτρο να γυρίσει πίσω».