Τη νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο του Κιλκίς εγκαινίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε δηλώσεις του, τόνισε πως «αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε το ΕΣΥ, να διαμορφώσουμε την πρωτοβάθμια υγεία και να διατυπώσουμε νέους θεσμούς, όπως το εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης» ενώ προσέθεσε: 

«Έχουμε περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια κι έχει μεγάλη σημασία τώρα που βγαίνουμε από την κρίση να λειτουργούν όλες οι εγγυήσεις της κοινωνικής συνοχής, σε αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επίπεδο».

«Όλοι κατηγορούν το κράτος για τα πάντα, αλλά, ταυτόχρονα, όλοι περιμένουν από το κράτος τα πάντα, τα πιο δύσκολα και πιο πολύπλοκα. Πρέπει να φτιάξουμε ένα άλλο κράτος, ένα κανονικό κράτος που λειτουργεί και αναπτυξιακά και με κοινωνική ευαισθησία», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχάρη όσους βοήθησαν για να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και σημείωσε ότι το Κιλκίς νιώθει ότι η πολιτεία το προσέχει ενισχύοντας τον σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους που είναι το ΕΣΥ.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς είπε ότι το κτίριο ήταν έτοιμο εδώ και χρόνια, αλλά η πτέρυγα δεν λειτουργούσε διότι δεν υπήρχε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας και εξασφαλίστηκε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. «Να σιωπήσουν όσοι έλεγαν ότι το νοσοκομείο του Κιλκίς θα κλείσει. Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο», παρατήρησε ο υφυπουργός.