Παγιώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αύριο, Σάββατο, με τις εφημερίδες «Παραπολιτικά» και «Αγορά».

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της MRB για την εφημερίδα «Αγορά» ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει προβάδισμα 4,5%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 23,9% έναντι 19,6% της ΝΔ.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 4%.

Οριακά εντός Βουλής εμφανίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%, ενώ η ΔΗΜΑΡ καταγράφει ακόμη πιο χαμηλά ποσοστά, καθώς λαμβάνει μόλις 1,1% με απώλειες 0,3% από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Το ίδιο ποσοστό λαμβάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 22% των ερωτηθέντων. 

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται στο 5,5% στην εκτίμηση ψήφου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 30,6% έναντι 23,9% της ΝΔ. 

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 60% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, έναντι του 37,8% που λέει «ναι» ή «μάλλο ναι» στις εκλογές.


Καταλληλότερος ο «Κανένας»- Διχασμός για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πρωτιά καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 23,3% έναντι 18,6% της ΝΔ.

Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται και εδώ το Ποτάμι με 5,9%. 

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 4,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 3,7% και η Χρυσή Αυγή με 3,5%.Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή, ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 34% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 18%. Ωστόσο, «Κανένας» δηλώνει το 35% των ερωτηθέντων.