current views are: 2

22 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:26

«Τελικό ξεκαθάρισμα» στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Όποιος δώσει “ανάσα” στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “αποκεφαλίζεται”. 

Δημοσίευση 14:26’
αρθρο-newpost

«Όποιος δώσει “ανάσα” στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “αποκεφαλίζεται”. 

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος 

«Όποιος δώσει “ανάσα” στη μνημονιακή κυβέρνηση με ψήφο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “αποκεφαλίζεται”. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο συνέδριο» δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος δίνοντας τον τόνο για το διήμερο συνέδριο των ΑΝΕΛ, το οποίο θα είναι κομβικό ενόψει των κρίσιμων μηνών.

Το συνέδριο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σήμερα και αύριο διεξάγεται στον απόηχο των δηλώσεων του βουλευτή του κόμματος, Παναγιώτη Μελά για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την έμμεση σύγκρουση με τον κ. Καμμένο, ο οποίος έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους προτίθενται να πάνε αντίθετα στην κομματική γραμμή, που έχει αποφασίσει να μην ψηφίσει Πρόεδρο.

Ο κ. Μελάς, με τη δήλωσή του προ ημερών ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο «εάν συμφωνεί με το πρόσωπο» άναψαν κυριολεκτικά φωτιές με τον Πάνο Καμμένο να λέει ξεκάθαρα πως «όποιος ψηφίσει ΠτΔ θα διαγραφεί». Κάλεσε τον βουλευτή να πραραδώσει την έδρα του, με τον κ. Μελά να το αρνείται με δημόσια δήλωσή του.

Ο ίδιος προχώρησε το ζήτημα ακόμα περισσότερο χθες, ζητώντας από τον κ. Καμμένο να πάρει πίσω την έκφραση για «βρώμικα μαξιλάρια» ρίχνοντας νέα βόμβα. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως υπάρχουν κάποιοι βουλευτές στο κόμμα, περί τους 4-5, που σκέφτονται να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά είπε: «Είχα κάνει μια τέτοια συζήτηση με κάποιους βουλευτές στη Βουλή» σημειώνοντας: «Δεν ξέρω τι τελικά θα πράξουν».

Εκεί φαίνεται πως θα γίνει το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να χαράσσει τις κόκκινες κομματικές γραμμές.

Τελικά, χθες βράδυ ο κ. Μελάς, μετά το μήνυμα του κ. Καμμένου έκανε δήλωση με άρωμα αναδίπλωσης, ρίχνοντας τους τόνους και λέγοντας ότι «το συνέδριο του Κινήματος και οι αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΑΝΕΛ είναι σεβαστές από την πλευρά μου».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του «Άρματος Πολιτών» Γιάννης Δημαράς θα δώσει το παρών, παρά τα σενάρια περί του αντιθέτου δηλώνοντας, παράλληλα, πως δεν θα ψηφίσει πρόεδρο «όποιος κι αν είναι».


σχετικα αρθρα