Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι υπαίτια για την αδυναμία επίτευξης συναίνεσης, κατακρίνοντας, παράλληλα, την οικονομική της πολιτική, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Επίκαιρα".

"Το αίτημα της κυβέρνησης να συναινέσουν τα πολιτικά κόμματα σε μια προειλημμένη και ερήμην της ελληνικής κοινωνίας δέσμευση είναι εύλογο να προσκρούει στην άρνησή τους, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε συμμετοχή αν όχι συνενοχή στις όποιες λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις" τόνισε.

"Η συναίνεση ούτε ζητείται, ούτε παραχωρείται. Προετοιμάζεται ως κλίμα, αλλά και μέσα από τις πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση παίρνει. Και τέτοιες πρωτοβουλίες δεν ελήφθησαν ποτέ", επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

"Το φως στην άκρη του τούνελ όλο και απομακρύνεται" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος για την οικονομική κατάσταση της χώρας, θεωρώντας ότι "η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε μια διαδικασία διαδοχικών Μνημονίων και μέτρων λιτότητας και τακτικίστικα κάθε φορά παρατείνει την προσδοκία για την έξοδο από την κρίση, χωρίς να φτάνουμε εκεί".

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για την αποδοκιμασία της πολιτικής από τους πολίτες, θεωρώντας δίκαιη την κριτική που ασκούν.

Αναφορικά με τo ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, είπε ότι "δεν είναι η λύση, διότι θα διαιωνίσει το πρόβλημα".

Για την εκλογολογία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η πρώτη, "ήδη έχει κάνει κακό" και ότι η κυβέρνηση "δεν πρέπει να αφήνει να διαχέονται φήμες", καταλήγοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για καθε ενδεχόμενο.

Τέλος, όσον αφορά τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι "τίποτε και ουσιαστικά δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο αν δεν εφοδιαστεί η Πολιτεία με ένα νέο Σύνταγμα, που θα επιτρέπει στους Έλληνες να ζουν με ασφάλεια, ελευθερία και ευημερία σε σύγχρονους όρους".