«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το σύνολο της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της ανάπτυξης, όπως καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2015» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Βούλτεψη σημείωσε: 

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την τρόικα. Στοιχεία της διαπραγμάτευσης δεν μπορούμε να δώσουμε. Διαβεβαιώνουμε πάντως τον ελληνικό λαό ότι γίνεται το καλύτερο».

«Έχουμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση, η τελευταία αξιολόγηση και επομένως ήταν αναμενόμενο και το γνωρίζαμε και το αντιλαμβάνονται όλοι ότι θα ήταν και η πιο δύσκολη. Διότι, πλέον δεν πάμε σε ένα αναγκαστικό δάνειο, πάμε σε αυτό που ονομάζουμε πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή γραμμή στήριξης με πίστωση. Δουλειά μας είναι να επαληθεύσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για την κυβέρνηση από τους εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ την ανοικτή αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Γιώργο Παπανδρέου, η κ. Βούλτεψη απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία».

«Οι ζυμώσεις μέσα στα κόμματα δεν επηρεάζουν την κυβέρνηση που στηρίζουν τα κόμματα αυτά», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση που διατυπώνει η Ντόρα Μπακογιάννη στην εφημερίδα «Καθημερινή» «να σηκώσει ο πρωθυπουργός το τηλέφωνο και να καλέσει τον κ.Τσίπρα», η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε:

«Είναι υπονομευμένο αυτό το οποίο ονομάζεται διάλογος στη χώρα μας και εθνική συναίνεση... Ο πρωθυπουργός είναι αυτός, που από την πρώτη στιγμή, ζήτησε εθνική συνεννόηση. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μίλησε για αρραγές εθνικό μέτωπο... Ο κ. Σκουρλέτης είπε στις 19 του μήνα, ότι "δεν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης στα θέματα της οικονομίας και του χρέους". Είπε, ότι "προφανώς και δεν βλέπουμε κανένα πεδίο συνεννόησης πάνω σε κρίσιμα ζητήματα του χρέους"... Ο κ. Παππάς από την άλλη, την Παρασκευή είπε ότι θα πάει ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό, αλλά για να του πει να παραιτηθεί. Ο κ. Λαφαζάνης "καμιά συναίνεση με την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Στρατούλης "καμιά μα καμιά συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δοθεί με την πολιτική αυτή που ακολουθείται..."».