Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Η μάχη για την στελέχωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στην επαρχία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Και μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στις περιφέρειες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος της Συγγρού στο newpost «οι εκλογές κερδίζονται στην επαρχία».

Το newpost έχει ήδη παρουσιάσει τα ονόματα των υποψηφίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τους υποψηφίους και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία η Μεσσηνία και η Λακωνία όπου κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές και οι επιτελείς της Συγγρού επιθυμούν να διατηρήσουν αυτήν την πρωτιά.

Στην Μεσσηνία που αποτελεί και την ιδιαίτερη πατρίδα του Αντώνη Σαμαρά όπου και ο ίδιος θα συνεχίσει να πολιτεύεται θα είναι υποψήφιου όλοι οι τωρινοί βουλευτές.

Αυτό όμως δεν δείχνει να ικανοποιεί την λεωφόρο Συγγρού που ήδη έχει κάνει επαφές και με άλλα στελέχη της περιοχής. Ένας εξ αυτών είναι ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς , η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου αλλά και η διοικήτρια του νοσοκομείου Σπάρτης και φίλη του Αντώνη Σαμαρά Εύη Παπαγεωργίου. 

Στη Λακωνία εκτός από τους νυν βουλευτές ήδη έχει γίνει κρούση στον πρώην δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκη ενώ για την Αργολίδα εξετάζεται η περίπτωση του δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου αλλά και έταιρος δημοτικός άρχοντας που ακούει στο όνομα Γιώργος Διδάσκαλος.

Για την Αργολίδα συζητείται πρόσωπο-έκπληξη, ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος. 

Στην Αρκαδία που παραδοσιακά η ΝΔ δεν έχει και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υποψήφιος ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αλλά και ο πρόσφατα παραιτηθείς από την γ.γ ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος .Σίγουρος στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι και ο γιατρός Μαρίνος Τσίρμπας.

Στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα ο πρώην γενικός γραμματέας επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης θα είναι υποψήφιος όπως και ο Θανάσης Νταβλούρος αλλά και ο γνωστός εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής.

Υπό εξέταση είναι τα ονόματα του Γιάννη Χριστόπουλου εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη» και της Έλενας Κονιδάρη.

Από τις κυρίες που ξεχωρίζουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην αχαϊκή περιφέρεια είναι η Νατάσσα Ράγιου και οι κυρίες Παναγιωτοπούλου και Μπακοπούλου.

Για την Αιτωλοακαρνανία σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της Βασιλικής Σταμάτη κόρης του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη αλλά και Σπήλιος Λιβανός .

Υπό εξέταση  είναι οι υποψηφιότητες του γ.γ. Ερευνας και Τεχνολογίας, Χρ. Βασιλάκου, και των Ν. Σολδάτου, Θ. Παπαθανάση.