Σε σημαντικές αποκαλύψεις με παρουσίαση στοιχείων προχώρησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης που είχε διατελέσει και αρχηγός της Στρατιωτικής Υπηρεσίας πληροφοριών.

Συγκεκριμένα ,σε ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, ανάφερε τα σκοτεινά σχέδια της Άγκυρας που εκτυλίσσονται με μεθοδικότητα, λέγοντας πώς ήδη έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο αυτονόμησης της Θράκης και κάλεσε  την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου και να συνεργαστούν πριν συμβεί καμία εθνική τραγωδία.

Αφού ο πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός ΓΕΣ υπογράμμισε με έμφαση τα υψηλά ποσοστά που πήρε το κόμμα των μουσουλμάνων «Φιλίας –Ισότητας –Ειρήνης» DEB με ότι ορατούς κινδύνους εγκυμονεί αυτό αναφέρθηκε στις αθόρυβες ενέργειες της Τουρκίας. Συγκεκριμένα είπε ότι μέσω  του υποκαταστήματος της τουρκικής τράπεζα  Ziraat Bank που λειτουργεί στην Κομοτηνή  χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια σε μουσουλμάνους για την αγορά ελληνικής γης.

«Η Ziraat Bank δίνει δάνεια με 3% επιτόκιο στους μουσουλμάνους για την αγορά ελληνικής γης την ίδια ώρα που οι δικές μας τράπεζες δίνουν δάνεια με επιτόκιο 14%. Αποτέλεσμα; Οι αγορές γης να είναι 10 προς 1, εις βάρος φυσικά των χριστιανών. Σε αυτό το σχέδιο της Άγκυρας προβλέπεται να αποκτηθεί άνω του 50% της γης από μουσουλμάνους της περιοχής και να ενεργοποιηθεί έτσι το πρώτο στάδιο για πιθανή αυτονομία της Θράκης» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ.

Και δυστυχώς με την υψηλή ανεργία που μαστίζει τη Θράκη πολλοί είναι οι Έλληνες που πωλούν ότι έχουν και δεν έχουν προκειμένου να ζήσουν, να φάνε και να ζεσταθούν. Ακόμα και οι Έλληνες αγρότες είναι σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν από τις ελληνικές τράπεζες κεφάλαια κίνησης ώστε να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι αγρότες της Βορείου Ελλάδος έχουν να ανταγωνιστούν και τα προϊόντα της Βουλγαρίας, των Σκοπίων αλλά και της Τουρκίας που πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές καθώς το κόστος παραγωγής για αρκετούς λόγους είναι χαμηλότερο στις γειτονικές αυτές χώρες.

Επίσης οι μουσουλμάνοι της Θράκης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθώς αποκτούν πολλά παιδιά. Όλοι εκεί γνωρίζουν τα «βοηθήματα» που δίνονται από το τουρκικό προξενείο στις μουσουλμανικές οικογένειες για την οικονομική τους στήριξη και όχι μόνο.

Σε αντίθεση οι Έλληνες εκεί βιώνουν τη φτώχεια και μόνο παιδιά δεν σκέφτονται να κάνουν τα νέα ζευγάρια.  

Γ. Κοκ.