Την αναγκαιότητα να αφήσουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αποστολή της έως και το 2016, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις που έκανε  την ομιλία που πραγματοποίησε σε εκδήλωση στο Αγρίνιο για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς, του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στους παραβρισκόμενους υπογράμμισε τη σπουδαιότητα που έχει η ανάπτυξη του ΑΕΠ που καταγράφεται ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης.

«Η Ελλάδα περνά σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,9%. Θα μου πείτε λίγο, εάν δείτε τη διαφορά από πέρυσι που ήμασταν στο -3,7%, έχουμε διαφορά 4,5%, το οποίο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα από μόνο του. Αλλά από εκεί και πέρα, αυτό που περιμένουμε για το 2015, είναι θετικό πρόσημο ανάπτυξης κοντά στο 3%, ένας από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός τόνισε ότι αυτό θα δώσει «την ευκαιρία μέσω της αύξησης της «πίτας», να υπάρχει και κοινωνικό μέρισμα, το οποίο να απολαύσουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ζορίστηκαν εξαιρετικά κάτω από τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και από τα περιοριστικά μέτρα αλλά κυρίως και από τη βαριά φορολογία.

Η ιδεολογική προσέγγιση της Ν.Δ. είναι η αλλαγή πλεύσης, το φιλελεύθερο μοντέλο. Ένα φιλελεύθερο μοντέλο με κοινωνικό προσανατολισμό, το οποίο πιστεύει στις παροχές μεν προς τον Έλληνα πολίτη αλλά συγχρόνως στο μικρό και στρατηγικό κράτος και επίσης στους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές».

Αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν αυτές στη κυβέρνηση είπε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει:

«Δεν θέλω να σχολιάσω ζητήματα που αφορούν άλλο κόμμα,  αλλά θέλω πάντα να πω ότι ένα έχει σημασία. Η Κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει την αποστολή της μέχρι το 2016 και εκεί να κριθεί από τον ελληνικό λαό. Οτιδήποτε εμποδίζει την Κυβέρνηση κάτω από αυτή τη δύσκολη συγκυρία να κάνει τη δουλειά της, είναι κατ’ ανάγκην κάτι το αρνητικό.

Όταν ρωτήθηκε για την τουρκική προκλητικότητα που καταγράφεται στο Αιγαίο τόνισε με έμφαση:

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αλλά και εγώ, ένα πράγμα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε: Να κρατήσουμε ψηλά την περηφάνια της ελληνικής Δημοκρατίας. Το κράτος δεν κινδυνεύει, η Πατρίδα μας δεν κινδυνεύει, έχουμε ισχυρές και αφοσιωμένες Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να κάνουν το καθήκον τους αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουν το καθήκον τους».

Γ. Κοκ.