Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Κάθε φορά που δημοσιοποιείται μια δημοσκόπηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, γίνονται οι γνωστές ζυμώσεις, αναλύσεις και παρατηρήσεις. Ο μόνος που δεν ασχολείται με όλα αυτά, είναι ο Πρωθυπουργός!  

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να ενημερώνεται, αλλά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, τηρεί την ίδια στάση, που αν επιχειρήσουμε να τη χαρακτηρίσουμε με μια λέξη, οφείλουμε να επιλέξουμε την «αδιαφορία»! Στις ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Πρωθυπουργός συζήτησε κάποια δημοσκόπηση με τους συνεργάτες του, κατέστησε σαφές ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ευρήματα, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει πολύς δρόμος ως τις εκλογές και την Προεδρική εκλογή. Και ως τότε, η πολιτική κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική. Θα έχει αλλάξει προς όφελος της ΝΔ και της κυβέρνησης. 

Ο Πρωθυπουργός ρίχνει όλες του τις δυνάμεις για το αίσιο τέλος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που βρίσκεται σε εξέλιξη με την τρόικα να ζητάει, εδώ και τώρα, όλες τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν από την εποχή του… Καποδίστρια! Πιστεύει ακράδαντα ότι από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση λήξει θετικά για την Ελλάδα, ο πολιτικός χρόνος θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα και το κλίμα θα γυρίζει υπέρ της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό κάνει και ότι περνάει από το χέρι του, επικοινωνώντας και με τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόικας.  

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται απολύτως βέβαιος ότι όταν τεθεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών θα βρεθεί, χωρίς όμως να αποκαλύπτει λεπτομερώς που στηρίζεται η αισιοδοξία που αποπνέει. Αρκείται να λέει ότι τον Φεβρουάριο θα υπάρχει το πολιτικό κλίμα που θα «δώσει» την πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Και θεωρεί ότι η πολιτική σταθερότητα που θα επιτευχθεί με την εκλογή Προέδρου θα κόψει τη «φόρα» της αντιπολίτευσης.  

Ταυτοχρόνως ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι το 2015 οι πολίτες θα έχουν χειροπιαστές αποδείξεις της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και αυτό θα αλλάξει ταχύτατα το πολιτικό κλίμα που- αναγνωρίζει- ότι σήμερα είναι δυσμενές.  

Ωστόσο, τον Πρωθυπουργό τον προβληματίζει ιδιαιτέρως η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ, μετά και την ανοιχτή διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου, αν και δεν πιστεύει ότι οι διαφωνίες του ενδέχεται να τον οδηγήσουν σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία.