Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Καμία χαραμάδα φωτός δεν φαίνεται στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση βόμβα Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας αμέσως μετά. 

Από την Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν προτίθεται να αποδεχτεί τους όρους που βάζει ο πρώην πρωθυπουργός και ότι θα συνεχίσει κανονικά στην κατεύθυνση της συγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης βάσει των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. 

Πρακτικά αυτό που λένε είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει τις προτάσεις Παπανδρέου και περιμένει την επισημοποίηση της διάσπασης στο κόμμα. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να προκαλέσει έκτακτο συνέδριο αφού σύμφωνα με το Καταστατικό απαιτούνται 60 υπογραφές μελών της ΚΕ που κατά την εκτίμησή τους δεν υπάρχουν σήμερα. Και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις διαδικασίες για το Συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης ανεξάρτητα από τις όποιες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. 

Από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι δεν θα γίνουν διαγραφές στελεχών όμως περιμένουν να δουν πόσοι και ποιοι βουλευτές θα εκδηλωθούν υπέρ του κ.  Παπανδρέου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα είναι καλύτερα οι διαφωνούντες να αποχωρήσουν εάν τελικώς επιθυμούν την ρήξη ούτως ώστε ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο του.

Από την πλευρά τους οι «παπανδρεϊκοι» ωστόσο πιστεύουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναγκαστεί να υποχωρήσει μπροστά στον φόβο μιας εκλογικούς συντριβής και θα ικανοποιήσει τα αιτήματα της «παπανδρεϊκής» πλευράς πηγαίνοντας τελικώς σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αυτήν την ώρα οι «παπανδρεϊκοί» υπολογίζουν στην στήριξη των κ.κ. Μωράιτη, Σαχινίδη, Σηφουνακη, Κεδικογλου και Κακλαμανη και λένε ότι έχουν κι άλλους βουλευτές με το μέρος τους. Στην καταμέτρηση δυνάμεων και οι δυο πλευρές καταγράφουν τις 4.000 υπογραφές που έχει συγκεντρώσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης κάτω από ένα κείμενο που ταυτίζεται απόλυτα με την απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί πίσω το ΠΑΣΟΚ και δεν σχεδιάζει την δημιουργία νέου κόμματος. Εκτός εάν τίποτε δεν πάει καλά. Διαβεβαιώνουν δε ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση μέχρι τέλους.