current views are: 3

24 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:18

«Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ – Αυξάνονται τα στελέχη υπέρ Παπανδρέου

Σαν να ήταν όλα έτοιμα από καιρό και να περίμεναν μια λάθος κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μοιάζει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. 

Δημοσίευση 14:18’
αρθρο-newpost

Σαν να ήταν όλα έτοιμα από καιρό και να περίμεναν μια λάθος κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μοιάζει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. 

Γράφουν οι Ορέστης Αποστολόπουλος – Μαίρη Πολλάλη

Σαν να ήταν όλα έτοιμα από καιρό και να περίμεναν μια λάθος κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μοιάζει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Όπως φαίνεται η λάθος κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου έγινε και ήταν το ραντεβού με το Γιώργο Παπανδρέου. Μετά τη συνάντηση, όπου οι δυό του διαφώνησαν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ανακοίνωση Παπανδρέου ο οποίος ζητάει αλλαγή ηγεσίας και έκτακτο συνέδριο. 

«Παπανδρεϊκοί και Βενιζελικοί» έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με τα στελέχη που εκφράζονται ανοιχτά υπέρ της πρότασης του πρώην πρωθυπουργού να αυξάνονται.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου (τον είχε προτείνει, μάλιστα, ως μεταβατικό πρωθυπουργό μετά την παραίτησή του από τη διακυβέρνηση) εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι «εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και πάει να το μεταλλάξει σε ΔΗΠΑΡ». 

Ήδη πολλές οργανώσεις τάσσονται υπέρ της διαδικασίας που προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός και παράλληλα και κομματικά στελέχη βγαίνουν υπέρ του Παπανδρέου. Ο Φίλιππος Σαχινίδης  σε δήλωση του αναφέρει ότι «η πρόταση  του  Γιώργου  Παπανδρέου  δίνει  τη  δυνατότητα  να αποκτήσουν  ξανά  φωνή  οι  πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες», ενώ τάσσεται της σύγκλησης συνεδρίου. 

Προηγήθηκε ο Θάνος Μωραϊτης που είπε ότι η πρόταση Παπανδρέου «λειτουργεί απελευθερωτικά και λυτρωτικά», δηλώνοντας ανοιχτά με αυτό τον τρόπο ότι συμπλέει με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. 

Αλλά και ο Σωκράτης Ξυνίδης προ ολίγων ημερών με ένα αιχμηρό του σχόλιο είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν δεν κατάλαβε ο κ.Βενιζέλος τη στάση που θα τηρήσει στο εξής ο Γιώργος Παπανδρέου, «θα του το ζωγραφίσει αν χρειαστεί». 

Παρών και ο Καρχιμάκης

«Πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης», χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου μέσω της οποίας ζήτησε σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου για τον καθορισμό των θέσεων του κόμματος και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση. 

Οι δυο πλευρές καταγράφουν και τις 4.000 υπογραφές που έχει συγκεντρώσει ο Μιχάλης Καρχιμάκης κάτω από ένα κείμενο που ταυτίζεται με την απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ αυτή την ώρα το «παπανδρεϊκό» στρατόπεδο μετρά ακόμη τους Κεδικογλου και Κακλαμανη, ενώ υποστηρίζουν ότι θα προστεθούν και άλλα στελέχη στην κίνηση Παπανδρέου. 

Νέα αντίδραση από τη Χαρ. Τρικούπη

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, απάντησε εκ νέου στην κινητικότητα που παρατηρείται μετά την επιστολή Παπανδρέου. «Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να μετατρέψει το Κίνημα από εγγυητή σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας» αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση.
 
Η Χαρ. Τρικούπη στρέφεται εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, έστω κι αν ο κ. Παπανδρέου δεν καταγγέλλεται επώνυμα. Γίνεται μνεία στις «αθλιότητες της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο» και προστίθεται ότι ο κ. Βενιζέλος ύστερα απ΄ όλα αυτά προέβη σε κινήσεις ενότητας, προκαλώντας συναντήσεις με τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη, στις οποίες ανταποκρίθηκε ο Κ. Σημίτης «με τον καλύτερο τρόπο». Αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ανταποκρίθηκε στην κίνηση ενότητας του κ. Βενιζέλου.

Κάλεσμα από τους νεολαίους υποστηρικτές

«Εμείς Πάμε, εσύ θα έρθεις;». Με αυτό τον τρόπο οι νεολαίοι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου , η ομάδα «Δίκτυο αυτοοργάνωσης», καλούν μέσω Facebook όσους το επιθυμούν να παραβρεθούν την Παρασκευή στο Βελλίδειο, ενώ έφτιαξαν και ειδικό βίντεο για την περίσταση…

 


σχετικα αρθρα