«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέρριψε τίποτα, εξέφρασε επιφυλάξεις για τα δύο έργα στην Αθήνα, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Όρμου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το 10% του προγράμματος», διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Καταρχάς, θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τα έργα της Αθήνας, που όλοι ξέρουμε, ότι τα χρειάζεται. Θα γίνουν, όχι γιατί το λέμε, αλλά γιατί πράγματι είναι αναγκαία. Υποβάλαμε πρόγραμμα ύψους 5,2 δις ευρώ με πολύ σημαντικά έργα για την απασχόληση και την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα» τόνισε, προσθέτοντας:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέρριψε τίποτα. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τα 2 έργα στην Αθήνα, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Όρμου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το 10% του προγράμματος.
Για να μην πάνε πίσω τα υπόλοιπα έργα από τα 5 δις, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, προχωρούμε στην έγκριση του προγράμματος χωρίς τα 2 έργα, αλλά ταυτόχρονα για αυτά τα έργα συνεχίζουμε τις μελέτες, ολοκληρώνουμε τους φακέλους, ώστε να επανέλθουμε σε συζητήσεις με την Επιτροπή. Έτσι πιστεύουμε, ότι τελικά θα πείσουμε, τόσο για τη βιωσιμότητα, όσο και για την αναπτυξιακή αξία των έργων αυτών για τον τουρισμό, αλλά και για την περιβαλλοντική βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα.

Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των 3,5 εκατ. ανθρώπων είναι προτεραιότητα μας. Γι' αυτό θα προχωρήσουμε από τώρα, το τονίζω από σήμερα στην κατασκευή των πιο αναγκαίων και σημαντικών έργων, σημαντικών παρεμβάσεων, που θέλουμε να κάνουμε στην Αττική.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «ξεκινάμε λοιπόν, από σήμερα να κατασκευάζουμε  τα αντιπλημμυρικά έργα στο Φαληρικό Δέλτα, γιατί είναι έργα αναγκαία για την προστασία της ζωής, της περιουσίας, του περιβάλλοντος στην περιοχή. Δεν είναι πολυτέλεια να μην πνίγεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Δεν είναι πολυτέλεια να γίνει η Αθήνα ένας σημαντικός, αναβαθμισμένος τουριστικός προορισμός. Είναι εθνικός στόχος, που θα τον υλοποιήσουμε με σύστημα, συνεργασία και διαρκή και σταθερή προσπάθεια».