Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί σειρά επαφών με ανεξάρτητους, αλλά και «δυσαρεστημένους» βουλευτές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινοβουλευτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, τόσο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και για τη διεκδίκηση της εξουσίας σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η αρχή για τη σύμπραξη δυνάμεων έγινε με τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Θεοδώρα Τζάκρη. Οι δηλώσεις, μάλιστα, της πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσαν τον «αρραβώνα» που βρισκόταν στα σκαριά πριν καν αποχωρήσει, κρατώντας το αντιμνημονιακό της «λάβαρο» από τη Χαρ.Τρικούπη.

«Στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης,  καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας έτσι το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στην προεδρική εκλογή. 

Πρόκειται δε για το δεύτερο ραντεβού, καθώς ανάλογη συνάντηση είχε προηγηθεί με την πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγιάνα, η οποία έχει δηλώσει ότι αν είχε πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφια δεν θα απαντούσε αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ.Τσίπρας θα εντείνει τις επαφές του και με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν δείξει σημάδια συμπόρευσης με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ