current views are: 4

24 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση20:17

Κουτσούμπας: «Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχής»

«Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχής» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημοσίευση 20:17’
αρθρο-newpost

«Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχής» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχής» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, επεσήμανε πως πως η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι η ενδυνάμωση της ενότητας του λαού και της συμμαχίας του στους τόπους δουλειάς, η οργάνωσή του και η πάλη του με βάση τη γραμμή των ταξικών συνδικάτων και όχι η ανάθεση «σε κάποιους σωτήρες, νεοφώτιστους, παλιούς, άλλους που έχει γνωρίσει, άλλους που θέλει δήθεν να δοκιμάσει».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε συνδικαλιστικές δυνάμεις, παρά τις αποφάσεις τους ότι σαμποτάρουν την απεργία, και πρόσθεσε ότι το ίδιο κάνουν και τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι παρατάξεις τους, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διευκρίνισε ότι δεν ταυτίζονται τα κυβερνητικά κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αν δίνεις διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εταίρους της ΕΕ, στο ΔΝΤ και στα μεγάλα funds (…) και θέλεις να κερδίσεις την εύνοιά τους, έτσι ώστε να σε βοηθήσουν ουσιαστικά αύριο να κάτσεις στην καρέκλα της εξουσίας, σημαίνει ότι αυτόματα υποχωρείς συνεχώς σε πιέσεις, γιατί κανείς δεν σου δίνει έτσι απλόχερα».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έχει βρει με αυτά τα κέντρα» σε μια πορεία ταχύτατη, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Ερωτηθείς αν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «το ΚΚΕ θα είναι στους δρόμους», απάντησε:

«Φυσικά. Από την πρώτη μέρα κιόλας. Αυτό θα το κάναμε και σε περίπτωση που κάποια στιγμή βρισκόταν η εργατική τάξη στην εξουσία και είχε λαϊκή εξουσία – διακυβέρνηση, όπου θα δίναμε και εμείς το παρών μας σε μια τέτοια κυβέρνηση με ένα πραγματικά ριζοσπαστικό, προοδευτικό, ανατρεπτικό πρόγραμμα που θα μας πήγαινε μπροστά. Και τότε το λαό θα τον θέλαμε στους δρόμους».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ουσιαστικά το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους απ’ ο,τι ήταν το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και για ένα διάστημα αργότερα».

Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε ριζοσπαστικά συνθήματα, ασχέτως να δεν τα υλοποίησε και ως κυβέρνηση υποχωρούσε, και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί ως αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα, γεγονός «που μας κάνει να σκεφτόμαστε τι έχει να συμβεί αύριο ως κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι «τούτων δοθέντων, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα», ενώ επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν οργάνωσε και δεν έδωσε κατεύθυνση πάλης στους ψηφοφόρους της. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αν συνέβαινε αυτό, πολλά μέτρα πιθανόν δεν θα περνούσαν ή θα καθυστερούσαν, άρα θα κέρδισε ανάσες ο λαός και θα δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας, που θα έβαζε ζητήματα ενάντια στα μονοπώλια και σε αυτήν την πολιτική.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, επισήμανε πως «είτε στο Παρίσι είτε στην Αθήνα, το σίγουρο είναι ότι θα φέρουν νέα μέτρα ενάντια στον λαό μας».


σχετικα αρθρα