Αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης έχουν η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή στον Ενικό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Για τη διαφθορά η εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε πως πρέπει οι ευθύνες να αποδίδονται παντού και η ενασχόληση με την πολιτική να μην αποτελεί ασπίδα προστασίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισε, πως για το σκάνδαλο της Siemens ό,τι γνωρίζουμε, το γνωρίζουμε κυρίως από το εξωτερικό. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε είπε» και διερωτήθηκε: «Μήπως και αυτή είναι μία παράμετρος των σχέσεων της Γερμανίας με το δικομματικό σύστημα των τελευταίων δεκαετιών».

Απαντώντας, η Άννα Ασημακοπούλου, τόνισε πως ο καθένας «πρέπει να μιλάει τεκμηριωμένα» και υπενθύμισε την πρόσφατη υπόθεση με τους «κουμπαράδες». «Όταν εκτοξεύετε βαριές κατηγορίες πρέπει να τεκμηριώνετε τα όσα λέτε» συνέχισε.

Σχετικά με τα συναινέσεις ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα εξάντλησε τα περιθώρια για επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά. «Συνεννόηση σε ποια βάση και σε τι» διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης και προσέθεσε: «Εμείς εξαντλήσαμε τα περιθώρια για μία μίνιμουμ επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.  Ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει τη μίνιμουμ συνεννόηση. Έχει επιλέξει μία στρατηγική της έντασης. Με βάση αυτή πολιτεύεται τα τελευταία δύο χρόνια».

Παράλληλα τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει μία βάση συνεννόησης, γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βάση».

Η κυρία Ασημακοπούλου επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που μιλάει με ακραία ρητορική φέρνοντας ως παράδειγμα δηλώσεις των στελεχών του. «Ποιος δυναμιτίζει το κλίμα όταν μιλάει ο βουλευτής σας για ‘γουναράδικα’;».

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για συνεννόηση.  Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός που διανύουμε. Μία προσπάθεια για συνεπή και δομημένη έξοδο από το μνημόνιο». Συνεχίζοντας σημείωσε πως «δεν κατάλαβα τι θέλετε. Ποια είναι η θέση σας για το μνημόνιο και το χρέος. Παράλληλα σημείωσε πως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μνημονιακή στροφή, επικαλούμενη πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου

«Λέγατε “θα το σκίσουμε”, μετά λέγατε ότι  θα διαπραγματευτείτε και αισίως...-δεν σας μπλέκει κανείς σε καμία μνημονιακή στροφή-τα δικά σας τα στελέχη αρχίζουν να κάνουν κάτι δηλώσεις του στυλ... “αν δεν έχουμε αυτοδυναμία μπορεί να χρειαστεί να κρατήσουμε και κάτι από το μνημόνιο”».

Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και συγκεκριμένα με την Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε πως η βουλευτής δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, και απλώς σήμερα συζήτησαν με τον πρόεδρο του κόμματος για τις εξελίξεις. «Συμφώνησαν πως δεν μπορεί να βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και ότι πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.