«Εμείς μεταφέραμε το 1,5 εκατ. ευρώ του Καρατζαφέρη στο εξωτερικό»

«Εμείς μεταφέραμε το 1,5 εκατ. ευρώ του Καρατζαφέρη στο εξωτερικό»

Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

Τη δήλωση των κ.κ. Σταύρου Κομνόπουλου και Αλέξανδρου Τσάτσου, εκπροσώπων της εταιρίας Kestrel που εμφανίζεται να διοχετεύει έμβασμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετέφερε μέσω της εκπομπής Ανατροπή ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με αυτή, «το 2007 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε από τους εκπροσώπους της Eurocopter (Τσάτσο-Κομνόπουλο) να μεταφέρουν για λογαριασμό του 1,5 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, ώστε ο κ. Καρατζαφέρης να αποφύγει ενδεχομένως την ελληνική δημοσιότητα».

Όπως υποστηρίζουν ο κ. Καρατζαφέρης δεν θέλησε να ακολουθήσει για τη μεταφορά αυτή, τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ζήτησε από τους Τσάτσο και Κομνόπουλο να μεταφέρουν το χρηματικό αυτό ποσό στο Λονδίνο, μέσω των λογαριασμών που εκείνοι διέθεταν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών, εντοπίστηκαν δύο εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό συμφερόντων Καρατζαφέρη, τα οποία μεταφέρθηκαν από υπεράκτια εταιρία των Τσάτσου - Κομνόπουλου και εμπλέκονται στην αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο