Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Μια συνάντηση με διπλό μήνυμα ήταν αυτή που έγινε χθες το απόγευμα στην Βουλή ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη.

Το ένα μήνυμα είχε αποδέκτη τον πρωθυπουργό και την δικομματική κυβέρνηση αφού μετά την συνάντηση τους η Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε στις κινήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από τον πρωθυπουργό για την ανεύρεση των 180 βουλευτών αρχίζοντας με αυτό τον τρόπο την… αντίστροφη μέτρηση. Άλλωστε όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα είχε συναντηθεί και με την Χρυσούλα Γιαταγάνα για το ίδιο θέμα. 

Το άλλο μήνυμα αφορούσε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας με την συνάντηση που έκανε άναψε στην πραγματικότητα το πράσινο φως για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. 

Άλλωστε από το περασμένο Σάββατο είχε δείξει τις προθέσεις του όταν μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο -στους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών- αναφέρθηκε επί μακρών σε αυτό το θέμα βάζοντας τις βάσεις της διεύρυνσης  και ξεκαθαρίζοντας ποια είναι τα κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε ότι θα πρέπει να θέσει τις όρους  και τις προϋποθέσεις  για να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση δεδομένου ότι καθημερινά πληθαίνουν οι …αυτόκλητοι σωτήρες οι οποίοι θέλουν να πολιτευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα την επαρχία αρκετοί πολιτευτές αλλά και βουλευτές  άλλων κομμάτων οι οποίοι διαθέτουν και προσωπικό στρατό ψηφοφόρων  έχουν προσεγγίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια. Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τα κομματικά στελέχη τα οποία αισθάνονται αδικημένα αφού όπως υποστηρίζουν αυτοί  έδωσαν την μάχη την δύσκολη στιγμή και τώρα εμφανίζονται οι διάττοντες αστέρες οι οποίοι τους θέτουν εκτός ψηφοδελτίων. 

Οι γκρίνιες έχουν φτάσει άλλωστε στην Κουμουνδούρου εδώ και πολύ καιρό όπως επίσης και οι αντιδράσεις κάποιων οργανώσεων για πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας  θέλοντας να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι αυτοί που προηγούνται για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια  είναι τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος του και επιθυμώντας  να προλάβει εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που θα έβαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην δίνει σοβαρών προβλημάτων μίλησε για λεπτή ισορροπία που από την μια δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε ομάδες υποψηφίων ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι ανοικτοί στις κοινωνικές ομάδες και σε φερέγγυα πρόσωπα. 

Χρησιμοποιώντας μάλιστα την φράση «δεν θα γίνουμε πλυντήριο κανενός» και επισημαίνοντας ότι «δεν θέλουμε να βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας αυτούς τους οποίους αύριο μπορεί να τους βρούμε μπροστά μας είτε επειδή συμμετείχαν στο πάρτι της προηγούμενης περιόδου, είτε επειδή είναι διακριτό στον κόσμο ότι είναι έτοιμοι να πάνε όπου φυσάει ο άνεμος» έστειλε μάλιστα μήνυμα σε κάποιους  πολιτευτές άλλων πολιτικών χώρων που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να εκπροσωπήσουν  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκλογική μάχη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν και δεν ξεχνούν.