Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Οι πρόσφατες προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ στελεχών από το ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν «εκδηλωθεί» εως τώρα, στελέχη άλλων κομμάτων όπως των ΑΝΕΛ αλλά και οι γέφυρες που «ρίχνει» ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκαλούν έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Και αυτό γιατί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται από στελέχη που μπορεί μεν να απέχουν από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά συνεχίζουν να έχουν ερείσματα στην βάση των κομμάτων από τα οποία προέρχονται. Έμπειροι πολιτικοί που ανήκουν στον χώρο της ΝΔ εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προσχωρήσεις αυτές ενισχύεται και κοινοβουλευτικά αφού η πλειοψηφία αυτών που προσχώρησαν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη. 

Ωστόσο, σε αυτήν την επιχειρηματολογία υπάρχει έντονος αντίλογος. Πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και βουλευτές δηλώνουν με νόημα ότι «αυτές οι προσχωρήσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Όπως αναφέρουν, οι βουλευτές και τα στελέχη που προσεγγίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητούν «σανίδα πολιτικής σωτηρίας» και θέλουν να εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος την δημοσκοπική άνοδο και την δυναμική που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές, θα έχει και πολιτικό πρόβλημα αφού στις τόσες διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στο εσωτερικό του, θα προστεθούν και άλλες με αποτέλεσμα  η τήρηση ενιαίας γραμμής να φαντάζει αδύνατη . 

«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις κάτι νέο, με παλιά υλικά» δήλωσε στο newpost γαλάζιος βουλευτής που υποστηρίζει ότι τα στελέχη που προσχωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο παλιό και φθαρμένο ΠΑΣΟΚ ή γενικότερα σε ένα παλαιοκομματικής αντίληψης πολιτικό προσωπικό. 

«Ένα συνονθύλευμα ανθρώπων και στελεχών με διαφορετικές απόψεις, δύσκολα μπορούν να σχηματίσουν μια αρραγή κοινοβουλευτική ομάδα» έλεγε έτερος γαλάζιος βουλευτής όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Απέναντι σε αυτήν την τακτική η ΝΔ θα προτάξει την αμιγή σύνθεση της κοινοβουλευτικής της ομάδας και την υπευθυνότητα των βουλευτών της που συνεργάστηκαν ακόμη και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια σωτηρίας της χώρας αλλά και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. Τις επόμενες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη θα επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη που προσχώρησαν σε αυτόν, ως «εκμεταλλευτές» κάθε κατάστασης με απώτερο σκοπό την αναρρίχηση στην εξουσία και όχι την σωτηρία της χώρας.