«Οφείλει η Γερμανία να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα συνολικού ποσού τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους» τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς πραγματοποίησε χθες νέα παρέμβαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο υπογραμμίζοντας ότι παρ' ότι έχουν περάσει 69 χρόνια από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία ακόμη αρνείται πεισματικά να καταβάλει στην Ελλάδα τις πολεμικές επανορθώσεις που επιδικάστηκαν από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, το 1946 και ανέρχονται σήμερα σε 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.

Επίσης, η Γερμανία αρνείται να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα, παρότι και οι δύο χώρες είναι μέλη της ΕΕ.
Ο κ. Μαριάς πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, η Γερμανία αρνείται να επιστρέψει στην πατρίδα μου το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που επέβαλε το 1942 να της χορηγήσει η κατεχόμενη Ελλάδα και το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 54 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Λόγω αυτού του δανείου διαλύθηκε η ελληνική οικονομία και πέθαναν από την πείνα πάνω από 600.000 Έλληνες. Επίσης, 56.000 Έλληνες πατριώτες εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και 105.000 δολοφονήθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».

«Όλα αυτά περιλαμβάνονται εδώ, στη "Μαύρη Βίβλο της Κατοχής" που εξέδωσε ο συνάδελφος Μανώλης Γλέζος» παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, επιδεικνύοντας στους συναδέλφους του ευρωβουλευτές το γνωστό βιβλίο «Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής» που έχει εκδοθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.