Πεταλωτής: Ο Παπανδρέου «έπεσε» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πεταλωτής: Ο Παπανδρέου «έπεσε» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αυξάνει τη δυναμική της η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύγκληση Συνεδρίου και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς βρίσκει κάθε μέρα νέους υποστηρικτές, προερχόμενους, βέβαια, από το «παπανδρεϊκό» μπλοκ. 

«Η πρόταση Παπανδρέου είναι έκφραση αγωνίας πολλών ανθρώπων του χώρου και αυτό που προέχει είναι να σταματήσουμε τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει αποδεκτή την πρόταση Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στην επιστολή του πρώην προεδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία ανέφερε ότι «δεν ενδιαφέρεται για την καρέκλα», σημείωσε με νόημα ότι «μπορεί να είπε αυτό, αλλά γνωρίζω ότι πρόθεσή του είναι να ξεκινήσουν διαδικασίες στο κόμμα και να γλιτώσουμε τον αφανισμό»... 

Ευθύνες για την «πτώση» Παπανδρέου

«Εγώ με τον κ.Βενιζέλο δεν είχα κανένα πρόβλημα, συνεργαστήκαμε καλά, αλλά θέλω να θυμίσω ότι το 2011, πέφτοντας ο Παπανδρέου, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με την προϋπόθεση ότι θα φύγει. Έπεσε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αυτό ήταν το επιστέγασμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Είχαν συνείδηση του τι έκαναν όταν έριχναν την κυβέρνηση» κατέληξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται σε αυτή την χρονική στιγμή και αν δημιουργείται σύγχυση στην κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής είπε: «η σύγχυση στην κυβέρνηση δεν δημιουργείται από τον Παπανδρέου, αλλά από την ίδια την κυβέρνηση και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη που βγαίνει συνεχώς και λέει όσα λέει».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο