Κατά ριπάς «έριξε» στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στο ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. 
 
Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον BHMAfm, είπε πως το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, ο Βενιζέλος είναι ο πιο αντιπαθής μετά τον Μιχαλολιάκο ενώ άδειασε και τον Γιώργο Παπανδρέου
 
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζοντας τους Βενιζέλο-Παπανδρέου είπε πως: «Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι χρήσιμοι για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Ο μεν ένας, διότι το 90% της κοινής γνώμης στις δημοσκοπήσεις έχει ζητήσει να φύγει από την πολιτική ζωή και αυτό αφορά τον κ.Παπανδρέου. Ο δε άλλος, διότι 77% των Ελλήνων έχει δυσμενέστατη άποψη γι' αυτόν και μόνο το 11% έχει θετική γνώμη. Μετά τον κ. Μιχαλολιάκο δηλαδή, είναι ο αντιπαθέστερος Έλληνας πολιτικός αρχηγός. Άρα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι οι ηγετικές φυσιογνωμίες του νέου φορέα». Πρόσθεσε δε πως «θεωρώ ότι το 5% του κ. Βενιζέλου δεν είναι αξιοπρεπής παρουσία και το 1-1,5% που θα πάρει ο κ. Παπανδρέου επίσης δεν είναι αξιοπρεπής παρουσία».
 
Κατα τα λοιπά ο κ Πάγκαλος εντοπίζει ένα μεγάλο κενό μεταξύ του «επαναστατικού ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ και στο δεξιό κόμμα του κ. Σαμαρά», ενώ αν και εμφανίστηκε θετικός στη  σύσταση νέου φορέα προειδοποίησε τον κ. Βενιζέλο πως το όνομα Δημοκρατική Παράταξη, είναι κατοχυρωμένο από άλλον. 
 
Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ή καλύτερα ερμηνεύουν πως ο κ. Πάγκαλος δεν θα διστάσει να κινηθεί και νομικά προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της ΔΗ.ΠΑΡ. μιας και όπως ισχυρίζονται είναι αυτός που έχει κατοχυρώσει το όνομα.