Την περίπτωση λυκειάρχη στην Άρτα καταγγέλλει στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, λέγοντας ότι απειλεί μαθητές με γονείς δημοσίους υπαλλήλους.

«Είναι σαφές και από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια, ότι δεν είμαι οπαδός των καταλήψεων από τα παιδιά, ανεξάρτητα με τα αιτήματα τους, διεκδικώντας καλύτερη Παιδεία σε όλα τα επίπεδα (σχολικές υποδομές, επάρκεια αριθμού καθηγητών κτλ) και πόσω μάλλον όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, όπου οι λογικές των μνημονίων έχουν τσακίσει και τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Πλην όμως, το θεωρώ απαράδεκτο Διευθυντής Λυκείου να απειλεί τους μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ότι όποιοι από τους γονείς τους είναι υπάλληλοι Δημοσίου, θα τους "μαρτυρήσει" για να τεθούν σε… διαθεσιμότητα!!!» αναφέρει ο κ. Κουίκ προσθέτοντας:

Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχα σήμερα με τον Συντονιστή Άρτας των ΑΝΕΛ Σπύρο Τριανταφύλλου, ο οποίος πήγε προσωπικά στο 3ο Λύκειο της πόλης του, για να διερευνήσει από κοντά αυτήν την απίστευτη καταγγελία που μας έγινε και την οποία - δυστυχώς - μας επιβεβαίωσε, είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, ερωτώντας και δηλώνοντας τα εξής:

  • Με ποιο δικαίωμα Λυκειάρχης τρομοκρατεί τα παιδιά, ότι κάποιοι από τους γονείς τους - εργαζόμενοι στο Δημόσιο - θα χάσουν τη δουλειά τους, αν δεν λήξουν τις κινητοποιήσεις τους;
  • Με ποιο δικαίωμα ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης, όπως μας καταγγέλλεται, χρησιμοποιεί ως όπλο εκφοβισμού το ιερό δικαίωμα της εργασίας;
  • Ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης κάνει χρήση εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, την οποία δεν γνωρίζουμε;
  • Ο συγκεκριμένος Λυκειάρχης έχει αλλάξει θεσμική ιδιότητα κι έχει μετατραπεί σε Εισαγγελικό Λειτουργό;

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να διατάξει άμεσα ΕΔΕ για την περίπτωση του συγκεκριμένου λυκειάρχη, να ζητήσει μαρτυρίες αυτήκοων μαθητών και να θέσει αυτόν σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης. 

«Επαναλαμβάνω, ότι δεν συμφωνώ με το έσχατο μέσο των καταλήψεων, αλλά αρνούμαι να τίθεται τρομοκρατικό δίλημμα στα παιδιά σε σχέση με τη δουλειά των γονέων τους» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.