«Στη συνάντησή μας με τον κ. Τσίπρα συζητήσαμε, αφενός την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και αφετέρου διαπιστώσαμε τη σύγκλιση σε ό,τι αφορά στο θέμα της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη στον Βήμα Fm για τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε: «Υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος και να αποκτήσει ηγεμονικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα προοδευτικό χαρακτηριστικό ούτε εκλογικό χαρακτήρα. Δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι να πάμε σε μια ξεκάθαρη, αυτοδύναμη νίκη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους δικούς μας όρους με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ. Θα σας το πω αγγλικά: με whatever it takes θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει ό,τι χρειαστεί».

Συνεχίζοντας με το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε: «Οποιοσδήποτε άλλος αυτήν τη στιγμή θα ήταν καλύτερος από τον κ. Βενιζέλο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια πλήρως απολίτικη προσωπικότητα. Έχει μοναδικό του κριτήριο την προσωπική του ατζέντα και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση».