«Το πολύ να μαζέψουν 170 βουλευτές» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης τονίζοντας ότι σε περίπτωση 180 και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας «θα εξευτελιστεί το πολιτικό σύστημα».

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Παναγούλης είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο στις 22 του Μάρτη. «Το πολύ να μαζέψουν 170 βουλευτές. Εάν μαζέψουν 180 θα έχει εξευτελιστεί όλος ο πολιτικός κόσμος. Θα μπουν υπόνοιες στον κόσμο. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, που κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να συμβεί, το πολιτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να επανορθώσε ούτε σε δεκαετίες».

«Δεν ξέρω εάν υπάρχει ο κουμπαράς. Έχουμε ζήσει κι άλλες καταστάσεις. Το 1965 κάποιοι πήραν υπουργεία και άλλοι από έναν ποταμίσιο εφοπλιστή» είπε ακόμα.

Για τη στρατηγική διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος είπε ότι «εξαρτάται από τα πρόσωπα» τονίζοντας:

«Από το κόμμα και την εκκλησία δεν διώχνεις κανέναν. Απλά δεν τους βάζεις στο ιερό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις. «Στην κοινωνία έξω ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει. Στις δημοσκοπήσεις δεν σαρώνει» ανέφερε. 

Ο κ. Παναγούλης σχολίασε ακόμα ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της κυβέρνησης. Σύνθημα της κυβέρνησης είναι "Γκίκα δωσ' τα όλα". Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη στρατηγική. Δεν βγαίνει σε καμία περίπτωση το χρέος. Θα είναι μία διαπραγμάτευση σκληρή».

Τέλος επισήμανε ότι «τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 15,5 δισ. Πόσο θα το πνίξουμε ακόμα το Ασφαλιστικό»;