Μία δήλωση-βόμβα έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας για απόπειρα χρηματισμού βουλευτή του κινήματος.

Μιλώντας στο SBC ο κ. Καμμένος είπε ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ» προκειμένου να αποχωρήσει από την παράταξη.

Ο κ.  Καμμένος δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη τρεις μήνες πριν και παρά το ότι έγιναν προσπάθειες μέσω του τμήματος εκβιαστών της αστυνομίας να «εγκλωβιστεί» ο υπαίτιος, αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς διαρκώς άλλαζε τα ραντεβού που έδινε. Ο εν λόγω βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν ενέδωσε σύμφωνα με τον κ. Καμμένο και αμέσως ενημέρωσε την Κ.Ο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε - μεταξύ άλλων - λόγο για αφόρητες πιέσεις που δέχεται η παράταξη και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όση μεγαλύτερη δύναμη δώσει ο λαός στους Ανεξάρτητους Έλληνες τόσο μεγαλύτερη εγγύηση θα έχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «κυβέρνηση δεν υπάρχει. Διοικείται από e-mail. Ουσιαστικά διοικεί η κυρία Μέρκελ. Όργανά της είναι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος» σημειώνοντας ότι «κυβέρνηση και τρόικα έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε Κολομβία». 

«Από τη στιγμή που δεν αντιπροσωπύει η κυβέρνηση τη λαϊκή βούληση πρέπει να πάμε σε εκλογές, λέει το Σύνταγμα» σημείωσε.

«Η ΝΔ η σημερινή δεν υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Σαμαράς καλύπτει τον κ. Βενιζέλο για τα υποβρύχια» επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι «κυκλοφορεί έξω ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ελληνικό φαινόμενο. Δεν πρόκειται να δώσουμε σε άφεση αμαρτιών».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι τον προβληματίζει η συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κυρία Αγγελοπούλου.

Για όσους αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ σχολίασε «ας μη γυρίσουν αν δε θέλουν, ας κρατήσουν, όμως συνεπή στάση απέναντι στους ψηφοφόρους τους».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «όποιος ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας είναι εκτός ΑΝΕΛ, αυτομάτως».

Είπε ακόμα ότι «ο κ. Μπαλτάκος παραμένει σύμβουλος του κ. Σαμαρά και κάνει επαφές με ανεξάρτητους».

«Είμαι βέβαιος», είπε ερωτηθείς για το εάν θα φτιάξει κόμμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου έχει 5 εκατ. στους λογαριασμούς του. «Πρέπει να ελεγχθούν οι πάντες. Εγώ δε φοβάμαι, ούτε offshore έχω, ούτε λεφτά στο εξωτερικό» τόνισε.