Με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα θα αρχίσουν οι εργασίες της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «πρόκειται για το ξεκίνημα ανοιχτών, δημοκρατικών διαδικασιών που έχουν στόχο με βάση τις επεξεργασίες της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ να συνδιαμορφώσουμε με τους πολίτες κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας και ανάκτηση της εργασίας επεξεργάζεται το συνολικό κυβερνητικό του πρόγραμμα με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη θεσμική ανασυγκρότηση και δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας συσκέψεις, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πάρουν μέρος κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες, για να συζητήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση. Η συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια εκτός από τη συμβολή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί και την εφαρμογή του, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για το ξεκίνημα ανοιχτών, δημοκρατικών διαδικασιών που έχουν στόχο με βάση τις επεξεργασίες της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ να συνδιαμορφώσουμε με τους πολίτες κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί με δύο θεματικές συζητήσεις:

1. Αγροτοδιατροφικό ζήτημα της Ηπείρου και

2. Διαχείριση του Νερού στην Ήπειρο

Στην απογευματινή συνεδρίαση θα παρουσιαστούν οι 2 κεντρικές εισηγήσεις για τις άμεσες και βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ήπερο θα παρουσιάσει ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.