current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:15

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση

Ως μία ακόμα κίνηση για να πιεστεί η Κυβέρνηση Σαμαρά βλέπουν τη σημερινή απεργία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Έτσι με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί »το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία. 

Δημοσίευση 05:15’
αρθρο-newpost

Ως μία ακόμα κίνηση για να πιεστεί η Κυβέρνηση Σαμαρά βλέπουν τη σημερινή απεργία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Έτσι με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί »το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Ως μία ακόμα κίνηση για να πιεστεί η Κυβέρνηση Σαμαρά βλέπουν τη σημερινή απεργία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί »το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία. 

Η Κουμουνδούρου έχει θέσει μάλιστα σε ετοιμότητα όλο τον κομματικό μηχανισμό προκειμένου να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση και καθολική ανταπόκριση των εργαζομένων στη σημερινή απεργία. 

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να  κλονιστούν από τον όγκο και το πάθος που θα έχει η κινητοποίηση αφού θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της απεμπλοκής της χώρας από τα μνημόνια  θα είναι πιο σαφές και βροντερό. 

«Η κυβέρνηση, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για έξοδο από το μνημόνιο προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, προετοιμάζεται τώρα  για νέα σκληρά μέτρα, αποδεχόμενη όλες τις απαιτήσεις της τρόικας για τις οποίες έχει ήδη δεσμευτεί» έλεγε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Και  όλα αυτά ενώ η χώρα μας με το 44% του πληθυσμού να βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας, με 1,3 εκατομμύρια ανέργους οι οποίοι είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να ζει με το άγχος για το αύριο. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο προϋπολογισμός που έχει καταθέσει ο οποίος συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες, αυξάνει τους φόρους, ακυρώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική και προωθεί νέες ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού» ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. 

Σε ανακοίνωση του μάλιστα  ο τομέας Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει φιάσκο την διαπραγμάτευση που γίνεται στο Παρίσι και επισημαίνει ότι  η κυβέρνηση στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με την τρόικα σχεδιάζει:

  • Να δώσει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με νέες μειώσεις στις συντάξεις που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική εξαθλίωση των συνταξιούχων.
  • Να ισοπεδώσει τη δημόσια παιδεία και να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Να καταργήσει επί της ουσίας το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.
  • Να συνεχίσει ανενόχλητη τις απολύσεις στο Δημόσιο και να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

σχετικα αρθρα