Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στην αντεπίθεση θέλει να περάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ωστόσο οι αντιδράσεις του δεν θα εκδηλωθούν προτού διασαφηνιστεί το τοπίο στην διαπραγμάτευση με την τρόικα

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν το ενδεχόμενο το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης να μετατεθεί για το διάστημα αμέσως μετά την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή ακόμη και μετά τις εκλογές εάν δεν επιτευχθεί η ανάδειξη διαδόχου του Κάρολου Παπούλια από την παρούσα Βουλή, κι αυτό για να αποφευχθούν διαρροές στην ψηφοφορία από βουλευτές του «παπανδρεϊκού» μπλοκ που ζητούν έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας του κόμματος. Ομοίως σε περίπτωση που το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης γίνει στον χρόνο που έχει ανακοινωθεί δηλαδή περί τα τέλη Ιανουαρίου τότε η διάσπαση θα οριστικοποιηθεί και το σχήμα θα κατέβει στις εκλογές τραυματισμένο ενδεχομένως έχοντας απέναντι νέο κόμμα από την πλευρά Παπανδρέου.  

Όλα αυτά συζητούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τίποτε όμως δεν θα αποφασιστεί εάν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσουν δύο πράγματα. Η πορεία της χώρας και σε ποιο πλαίσιο θα την προσδιορίσει η συμφωνία με την τρόικα και ο σχεδιασμός της πλευράς Παπανδρέου. 

Επομένως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποκλείεται να επικαλεστεί τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις για να αλλάξει τα πλάνα σε ο,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο προκειμένου να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. 

Άλλωστε ούτε η πλευρά των «παπανδρεϊκών» δείχνει να βιάζεται για τους ίδιους λόγους. Προς το παρόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κρατήσει τους τόνους χαμηλούς γνωρίζοντας ότι έπεται η ψηφοφορία του προϋπολογισμού, επομένως οι εσωκομματικοί λογαριασμοί μπορούν και να περιμένουν.