Γράφει η Μαίρη Πολλάλη 

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε από το επίμαχο email που φέρεται να υπογράφει στέλεχος του επενδυτικού οίκου Capital, με το όνομα Joerg Sponer, μετά τις επαφές των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού στο City του Λονδίνου. 

Βουλευτές και κομματικά επιτελεία έχουν πάρει θέσεις «μάχης«, καθώς η κόντρα σε κοινοβουλευτικό και επικοινωνιακό επίπεδο θα κλιμακωθεί όσο πλησιάζει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.  

«Τους φοβήθηκαν και τα funds»

Πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο πρόσωπα και χρησιμοποιεί δύο γλώσσες. Μια για εσωτερική κατανάλωση και μια άλλη, την αληθινή, στις επαφές που πραγματοποιεί το οικονομικό του επιτελείο σε οικονομικά και επενδυτικά κέντρα.

Όπως επισημαίνουν, «αυτά που σκοπεύει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση, θα εκθέσουν τη χώρα σε κινδύνους και θα την κάνουν να χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

«Ο κόσμος θα πεινάσει με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το διαπιστώνουν και οι ίδιοι οι συνομιλητές τους, τους οποίους μέχρι χθες χαρακτήριζαν "κοράκια"»σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πανικός θα φέρει προβοκάτσιες»

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το θέμα με το «κατασκευασμένο email»  είναι η αρχή μιας στρατηγικής «λάσπης» που εκπορεύεται από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους με στόχο να τρομάξουν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπογραμμίζουν, οι ίδιοι κύκλοι θέλουν να πείσουν ότι το πρόγραμμα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι καταστροφή.

Ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «έχουμε να δούμε πολλές ακόμη προβοκατόρικες ενέργειες όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών», ενώ χαρακτηρίζουν την προσπάθεια αυτή ως το μόνο επιχείρημα για να καλυφθεί το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνιακή ομάδα της Κουμουνδούρου έχει επιστήσει την προσοχή στα στελέχη που βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς εκτιμούν ότι θα έρθουν κι άλλες προβοκάτσιες με αιχμή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επαφές, ωστόσο, με τράπεζες και ξένα funds γίνονται και αποτελούν στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία συμμαχιών στο κόσμο των αγορών. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι χτίζουν μια εικόνα εμπιστοσύνης απέναντι στην προσπάθεια, όπως λένε, της κυβέρνησης να «σεντράρει» την αξιωματική αντιπολίτευση ως φόβητρο για τις αγορές, τους επενδυτές και την τραπεζική ασφάλεια.