current views are: 16

18 Οκτωβρίου 2019
Δημοσίευση08:04

Σάμος «ώρα μηδέν»: Έληξε το τελεσίγραφο για αποσυμφόρηση του νησιού – «Λουκέτο» στον δήμο – Τι είπε στο «Εκτός γραμμής» ο δήμαρχος

Κινητοποιήσεις από τους κατοίκους

Δημοσίευση 08:04’

Κινητοποιήσεις από τους κατοίκους

«Λουκέτο» έβαλε ο δήμος Αν. Σάμου σήμερα σε μία κίνηση διαμαρτυρίας αφού δεν έχει υπάρξει αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες παρά το σχετικό τελεσίγραφο.

«Δεν έχει ξεκινήσει η επιχείρηση αποσυμφόρησης. Σήμερα κλείσαμε το Δήμο. Αύριο έχουμε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού της Frontex όπου θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανακαθορίσει η ευρωπαϊκή δύναμη ασφάλειας και φύλαξης των συνόρων το δόγμα όσων αφορά τη φύλαξη αυτών των συνόρων και το ρόλο που διαδραματίζει στα νησιά του Αιγαίου», είπε ο δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Γιώργος Στράντζος στο «Εκτός Γραμμής» στον Alpha με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα.

«Τη Δευτέρα έχουμε πάλι κλείσιμο του Δήμου και κινητοποίηση στο δημαρχείο το απόγευμα», πρόσθεσε. Αποκάλυψε επίσης πως με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπήρξε επικοινωνία και τόνισε: «Συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα. Σαφώς απαιτείται μία υπεύθυνη διαχείριση από όλες τις πλευρές γι’ αυτό και εμείς προσέχουμε τα στοιχεία των κινητοποιήσεών μας και πόσο τα ανεβάζουμε στο κόκκινο διότι η περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη». «Ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις εξετάζοντας την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και αναλόγως και εμείς θα σταθμίσουμε την κατάσταση», συμπλήρωσε.


σχετικα αρθρα