«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό» δήλωσε ο Θάνος Βαμβακίδης, διευθυντικό στέλεχος της Bank of America - Merryll Lynch, τονίζοντας ότι στη συνάντηση που είχαν μαζί με εκπροσώπους άλλων τραπεζών με τους κ.κ. Σταθάκη και Μηλιό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησαν το πρόγραμμά τους. 

Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα fm, ο κ. Βαμβακίδης τόνισε: «Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε σκοπό ο κ. Σταθάκης να εξηγήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ομάδα επενδυτών μας. Δεν είπε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό», ενώ αναφερόμενος στο επίμαχο e-mail της αναφορικά με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λονδίνο είπε ότι στη δική τους συνάντηση «δεν ήταν παρών ο εκπρόσωπος της Capital και πολλά από αυτά στα οποία αναφέρεται στο email δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση».

Σημείωσε, επίσης, ότι «στη συνάντηση ο κ. Σταθάκης εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό και στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές ευχαρίστησαν τον γι' αυτήν την παρουσίαση. Το άγνωστο και η αβεβαιότητα τρομάζουν τις αγορές και άρα, από αυτήν την άποψη, ήταν καλό που ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί μας για να εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αυτό είναι καλό για τις αγορές. Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτήν τη στιγμή και θα ήταν θετικό αν υπάρξει μία συμφωνία με την τρόικα πριν από τις γιορτές».