Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι και την προοπτική παράτασης του μνημονίο.

«Παράταση του Μνημονίου σημαίνει παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν τη χώρα στην ύφεση, απογείωσαν την ανεργία και τραυμάτισαν σοβαρά την κοινωνική συνοχή» σημειώνει ο κ. Κουβέλης.

«Όσα διαδραματίσθηκαν στο Παρίσι και όσα κυοφορούνται στην Αθήνα», συνεχίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «αποδεικνύουν πόσο σχέση είχε με την πραγματικότητα η αφήγηση του “success story” και οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί τέλους των μνημονίων».

«Η απαράδεκτη στάση που τηρεί η τρόικα αναπαράγει τους γνωστούς νεοφιλελεύθερους φανατισμούς, οδηγεί τα πράγματα με σκληρότητα στα άκρα και υπονομεύει την ευρωπαϊκή συνοχή» συνεχίζει ο κ. Κουβέλης και καταλήγει:

«Στις συνθήκες που διαμορφώνονται, η κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές στους δανειστές ότι τα όρια και οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν προ πολλού εξαντληθεί και να αντιληφθεί ότι η συντήρηση των ασκούμενων πολιτικών ενθαρρύνει την εκδήλωση νέων απαιτήσεων από την πλευρά της τρόικας».