«Το όφελος ήταν ότι αδιαμεσολάβητα παρουσιάσαμε τις απόψεις μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας για τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο.

«Αποδείχθηκε ότι λέμε τα ίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό» ανέφερε στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

«Δεν πήγαμε έξω να συναντήσουμε έξω τους ανθρώπους της αγοράς προσδοκώντας ταύτιση απόψεων. Δεν θεοποιούμε τον ρόλο των αγορών, ξέρουμε τι ρόλο παίζουν. Έχουν αυτονομηθεί από τον πολιτικό παράγοντα» είπε ακόμα.

«Διαψεύδουμε ότι υπήρχε παρουσία εκπροσώπου της Capital στις συναντήσεις. Μετά από το κατασκευασμένο mail υπήρχαν διάφορες άλλες αναφορές που έκαναν παρατηρήσεις για το πρόγραμμά μας. Δεν είναι όλες ταυτόσημες» τόνισε. 

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «η τρόικα δεν παρουσιάζεται με κάποιιες νέες θέσεις, τα έλεγε από την πρώτη μέρα. Αυτά που υποστηρίζει είναι οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις» κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία που έλεγε «ότι φεύγουμε από το μνημόνιο» και «σήμερα μάλλον παρακαλάει να παραταθεί».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τον Σαμαρά είναι πως ανακαλύπτει ότι συνθλίβεται ανάμεσα στις δεσμεύσεις προς τους δανειστές αλλά και τις συνέπειες της εφαρμογής της πολιτικής αυτής στην Ελλάδα. Είναι όμηρος αυτής της στρατηγικής».