Την άποψη πως η Ελλάδα μπορεί υπό προϋποθέσεις να πετύχει πολύ μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης

Μιλώντας στο συνέδριο Project Management Congress 2014 - Projects, Leadership and Politics, ο κ. Μανιάτης τόνισε πως «η Ελλάδα είναι σήμερα ένα συμπιεσμένα αναπτυξιακό ελατήριο που μπορεί πολύ γρήγορα να μεγιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την παραγωγικότητά της».

«Υπό βασικές, προφανείς και αυτονόητες προϋποθέσεις, η ύπαρξη αναπτυξιακών ρυθμών και εξαιρετικά μεγάλων είναι πολύ πιθανή, φτάνει να υπάρξουν στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις, συνέχεια και επιμονή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μανιάτης άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημόσιο, τονίζοντας ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια διακρίνεται για πολυπλοκότητα, γραφειοκρατία και αδιαφάνεια και επεσήμανε την ανάγκη να ενσωματώσουμε την καινοτομία στη λήψη αποφάσεων του Δημοσίου.

Ανήγγειλε εξάλλου ότι την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο μέσω του οποίου ο πολίτης ή ο επενδυτής, θα έχει πλήρη παρακολούθηση και θα ξέρει κάθε φορά πού βρίσκεται η περιβαλλοντική του αδειοδότηση, προσωποποιημένα και όχι γενικευμένα.