Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ερευνητικά κέντρα.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε δεκτές 73 τροπολογίες, οι οποίες έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι κάνει «δωράκια» μόνο προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, αποδεχόμενη μόνο τις δικές τους προτάσεις.

Απαντώντας στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόσο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, αντέτειναν ότι η αποδοχή προτάσεων βουλευτών όλων των κομμάτων για την βελτίωση ατελειών ή ορισμένων παραλείψεων του νομοσχεδίου δείχνει σεβασμό στο ρόλο του βουλευτή.

Με τις νέες βελτιωτικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:

  • Αναστέλλονται μέχρι και την έγκριση των σχετικών μελετών ανάπλασης της περιοχής και το αργότερο μέχρι 12 μήνες, οι διοικητικές κυρώσεις και τυχόν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου», επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του δήμου Πειραιά.
  • Επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και στις περιπτώσεις εγκλημάτων, των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει τη σύλληψη ή είναι αγνώστου διαμονής.
  • Ρυθμίζονται εκ νέου θέματα εισαγωγής αποφοίτων του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτής και ο υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολεία, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
  • Επιτρέπεται η μεταγραφή φοιτητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ για λόγους υγείας σε ποσοστό 5%.
  • Ιδρύεται γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο ασκεί το συντονισμό των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου για τα ειδικότερα ζητήματα της μουσουλμανικής εκπαίδευσης.
  • Ταυτόχρονα, καταργείται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μειονοτικής Εκπαίδευσης και το Συντονιστικό Γραφείο Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.