Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,5%, και η ΝΔ ακολουθεί με 20%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,5%μ, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελιά 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει προβάδισμα 1 μονάδας έναντι του Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 21%, ο πρωθυπουργός το 20%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 16%, ο Φώτης Κουβέλης 15,5% ο Πάνος Καμμένος 10,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,5% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 4%. 

Το 46% ζητεί εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το ίδιο ποσοστό ζητεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και εκλογή από την επόμενη Βουλή. 

Την ίδια ώρα το 65,5% εκτιμά πως κυβέρνηση δεν μπορεί «να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ στον αντίποδα το 25,5% τοποθετείται θετικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 63% των ερωτηθέντων κρίνει πως δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά», με το 24% να δηλώνει αισιόδοξο για τις κυβερνητικές ικανότητες του κόμματος. 

Απαισιοδοξία επικρατεί και για την κατάσταση της οικονομίας. Το 34,5% εκτιμά πως η κατάσταση θα είναι σίγουρα χειρότερη, ενώ το 20,5% μάλλον χειρότερη.