Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία μάλιστα είπε πως στο Λονδίνο δόθηκαν υποσχέσεις για νομιμοποίηση μεταναστών  προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού. 

Η κ. Βούλτεψη μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  είπε πως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στις επαφές στο Λονδίνο έδωσε υποσχέσεις ότι θα προσφέρει υπηκοότητα σε μετανάστες προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη επανέλαβε πως ίσως υπάρξει βραχύβια παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης – που κανονικά λήγει στα τέλη του 2014 – αποσαφηνίζοντας όμως πως τυχόν επέκταση θα διαρκέσει «έως ένα μήνα», κι όχι έξι μήνες όπως φέρεται να επιθυμούν οι δανειστές.

Η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε  πως η όποια συμφωνία υπογραφεί με τους δανειστές δεν θα είναι νέο μνημόνιο αλλά «συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο», που θα δεσμεύει τη χώρα «να προχωρήσει στην ανάπτυξη».

Επαναβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, παρά το γεγονός ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με την τριμερή.

Η κ. Βούλτεψη επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για την άνοδο των σπρεντ, σημειώνοντας πως «δυστυχώς οι αγορές ακούν αυτόν που φωνάζει» και πως «όλα συνδέοντα» με το ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει μια τέτοια ανεύθυνη αντιπολίτευση».