Οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και την Ευρωζώνη απασχόλησαν τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη κατά την σημερινή τους συνάντηση. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στην Κύπρο και ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για τη συνάντησή τους.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης «ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και την Ευρωζώνη. Οι χώρες μας περάσανε και περνάνε δύσκολες στιγμές και είμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, ως προαπαιτούμενα βιώσιμης ευημερίας και ανάπτυξης.  Πρέπει όλοι, πάντως, να αναγνωρίσουν αφενός τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχτεί και αφετέρου το ιδιαίτερα βαρύ κοινωνικό κόστος της προσαρμογής». 

Για την διαπραγμάτευση με την τρόικα ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «διαπραγματευόμαστε σήμερα την ολοκλήρωση του προγράμματος δίνοντας έμφαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που στηρίζεται στην εξωστρέφεια, τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων. Ένα μοντέλο που στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτή την προσπάθεια δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία μας με την Κύπρο. Θα είμαστε πάντα μαζί σας».