current views are: 1

29 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:31

Bενιζέλος: Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της Κύπρου

Προϋπόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είναι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 13:31’
αρθρο-newpost

Προϋπόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είναι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προϋπόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είναι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ελληνας ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία. 

Από πλευράς του, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Βενιζέλο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία δεν έχει αντίρρηση στο θέμα της συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου. 

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι η συνεργασία δεν έχει επιθετικό χαρακτήρα εναντίον της Τουρκίας. Η πρόσκληση για συμμετοχή της Τουρκίας είναι πάντα ανοικτή, πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι συνομιλίες δυστυχώς διακόπηκαν γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσβολή εναντίον των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως ανέφερε, προϋπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών είναι να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι εργασίες γεώτρησης δεν έχουν καλή πρόθεση. «Αφού θέλετε λύση γιατί δεν επικεντρώνεστε σε αυτό;», συμπλήρωσε. Οι κ. Βενιζέλος και Τσαβούσογλου είχαν στις 10:30 στην Άγκυρα κατ’ ιδίαν συνάντηση και  ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών και συνέντευξη Τύπου. 

Μετά το γεύμα, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, όπου στις 16:45 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. 


σχετικα αρθρα