current views are: 1

29 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:11

ΣΥΡΙΖΑ VS ΚΚΕ: Μάχη της Αριστεράς για τον Δήμο Καισαριανής

Σε πεδίο μάχης της Αριστεράς μετατρέπεται την Κυριακή ο Δήμος Καισαριανής όπου και θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δημοτικής αρχής.

Δημοσίευση 14:11’
αρθρο-newpost

Σε πεδίο μάχης της Αριστεράς μετατρέπεται την Κυριακή ο Δήμος Καισαριανής όπου και θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δημοτικής αρχής.

Γράφει η Αγγελική Κιλιντζόγλου

Σε πεδίο μάχης της Αριστεράς μετατρέπεται την Κυριακή ο Δήμος Καισαριανής όπου και θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δημοτικής αρχής.

Αντίπαλοι, η  Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής  που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του Γιώργου Κοντόσταυλου ο  οποίος εξελέγη δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών του Μαΐου και η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Η επανάληψη των εκλογών αποφασίστηκε από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έπειτα από αίτημα του υποψηφίου του ΚΚΕ να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών του Μαΐου.

Τότε ο κ. Σταμέλος είχε λάβει την τρίτη θέση πίσω από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχο Αντώνη Καμπάκα με διαφορά μίας ψήφου.  

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντόσταυλος είχε λάβει την πρώτη θέση με ποσοστό 26,26% ενώ στην δεύτερη θέση ισοψήφησαν με ποσοστό 22,36% οι κ.κ. Καμπάκας και Σταμέλος. Τελικά ο κ. Καμπάκας πέρασε στον β΄γύρο των εκλογών με μόλις μία ψήφο διαφορά και συγκεκριμένα με 2.767 ψήφους έναντι 2.766 του υποψηφίου του ΚΚΕ.

Την δεύτερη Κυριακή ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ υπερίσχυσε με 61,55%, έναντι 38,45% του κ. Καμπάκα όμως ο υποψήφιος του ΚΚΕ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει για την ακύρωση του αποτελέσματος.

Εν τέλει με δικαστική απόφαση ακυρώθηκαν ψηφοδέλτια του Αντώνη Καμπάκα τα οποία αντί για σταυρό έφεραν “ν” και ο υποψήφιος του ΚΚΕ κλήθηκε να αναμετρηθεί με τον νέο δήμαρχο κ. Κοντόσταυλο.

Στα «όπλα» οι υποψήφιοι

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διενέργεια των εκλογών άρχισε και οι δύο υποψήφιοι έχουν λάβει θέση μάχης. Από τις προεκλογικές τους ομιλίες όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν τα πυρά κατά της κυβέρνησης.

Μιλώντας στους πολίτες της Καισαριανής ο κ. Κοντόσταυλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κύμα ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης που άρχισε τον Μάιο, ενώ όπως είπε αυτό δεν θα σταματήσει ούτε με κόλπα ούτε με λάσπη.

«Το κύμα ανατροπής που ξεκίνησε τον Μάιο δε θα σταματήσει τώρα ούτε με κόλπα, ούτε με λάσπη. Είναι ζωντανή ανάγκη του λαού της Καισαριανής να σηκωθεί, να σταθεί στα πόδια του, για αυτό και τον καλούμε να έρθει ξανά μαζί μας. Τον καλούμε να ψηφίσει με την ψυχή του» τόνισε και πρόσθεσε: « Θα νικήσουμε για όλους τους Καισαριανιώτες γιατί η φτώχεια και η ανέχεια δεν είναι κόκκινη, μπλέ ή πράσινη. Είναι μόνο μαύρη! Και αυτό το μαύρο θα το σβήσουμε από τη ζωή μας, από την καθημερινότητά μας. Και στην Καισαριανή, και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη».

Και από την πλευρά του ο κ. Σταμέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως θέλει τους δήμους να είναι το μακρύ χέρι για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. 

«Εχουμε επίγνωση ότι η κυβερνητική πολιτική θέλει τους δήμους να είναι το μακρύ χέρι για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.Ο λαός της Καισαριανής μπροστά σε αυτή την κατάσταση έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που να αποτελεί στήριγμα στην πάλη του» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι και αισιόδοξοι γιατί πιστεύουμε στο δίκιο του λαού, πιστεύουμε στη δύναμή του, πιστεύουμε ότι ο αγώνας με στήριγμα μια αγωνιστική δημοτική αρχή μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια από την πολιτική της κυβέρνησης και τους μηχανισμούς που έχει στήσει».
 
Η μάχη αναμένεται να είναι μεγάλη όμως όπως και να έχει τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες της Καισαριανής.

σχετικα αρθρα