Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες στους τρεις δήμους όπου διεξάγονται σήμερα επαναληπτικές εκλογές

Οι δημότες Καισαριανής, Μάνδρας Ειδυλλίας και Τροιζηνίας Μεθάνων καλούνται να εκλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντας καθώς κρίθηκε από τα αρμόδια δικαστικά όργανα ότι οι προηγούμενες εκλογές δεν είχαν διεξαχθεί σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Εκτός από τους Δημάρχους οι εκλογείς θα επιλέξουν και τους δημοτικούς συμβούλους οπότε θα πρέπει να βάλους σταυρό και στους υποψήφιους των συνδυασμών. 

Εκτός από την Καισαριανή όπου η αναμάτρηση διεξάγεται μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, και όπου οι εκλογείς δεν απαιτείται να ψηφίσουν για την ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων στις άλλες δύο περιπτώσεις η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπολοκη. 

Στη Μάνδρα Αττικής ακυρώθηκε η εκλογή του Γεωργίου Δρίκου (Νέα Εποχή), που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, έπειτα από ένσταση των Ιωάννας Κριεκούκη, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (δεύτερη στην κατάταξη), και του Θανάση Πανωλιάσκο (Δημοκρατική Συνεργασία), που είχε καταταγεί τρίτος. Έγινε δεκτό πως τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν άλλο μέγεθος και διαφορετικό σχήμα.

Στο δήμο ΤροιζηνίαςΜεθάνων στήνονται εκ νέου στις κάλπες έπειτα από ένσταση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα» και υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του Μαΐου Σάββα Αθανασίου, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και ακύρωσε τις εκλογές στον εν λόγω δήμο. Στην ένστασή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά ο κ. Σάββας Αθανασίου υποστήριξε ότι του έκοψαν αδικαιολόγητα 10 υποψηφίους συμβούλους. Οτι άλλαξαν το όνομα του συνδυασμού και κινδυνεύσαν να μην καταθέσουν ψηφοδέλτια και ότι δεν ανακήρυξαν μετά τις εκλογές τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Παπουτσή και χρειάσθηκε να εκδοθεί διορθωτική απόφαση, ύστερα από ένσταση.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, και οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το που ψηφίζουν στα τηλέφωνα 213 136 1500, 213-2065066 ή στο http://katalogoi.ypes.gr/