«Μόνη διέξοδος είναι η εκλογές» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς κατηγορώντας για «θέατρο» την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της αναζήτησης συμμαχιών και πως «το να μείνουμε στην αντιπολίτευση δεν είναι ριζοσπαστισμός».

Μιλώντας στη Real News ο κ. Παππάς, στέλνοντας σαφές μήνυμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «το να μείνουμε στην αντιπολίτευση δεν είναι ριζοσπαστισμός, είναι μια τεράστια και ανέλπιστη βοήθεια στο καθεστώς του μνημονίου». Ο ίδιος διαμήνυσε ότι δεν θα εγκαταλειφθεί η πολιτική των συμμαχιών.

«Τα πράγματα δεν είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Η συμφωνία έχει ήδη κλείσει» αναφέρει, τονίζοντας πως «η ομάδα Σαμαρά προσπαθεί να δραματοποιήσει τη διαπραγμάτευση».
 
Ο κ. Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση για θέατρο και προσθέτει πως η χώρα είναι πιθανόν να πάει σε εκλογές εξαιτίας της αποσταθεροποιημένης κυβερνητικής πλειοψηφίας.
 
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μνημόνια».

«Η μοναδική διέξοδος είναι να πάμε σε εκλογές και να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση με λαϊκή εντολή» είναι αυτό που έχει να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, είπε ερωτηθείς για το εάν θα βοηθήσει μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εάν σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα είχε νόημα μόνο για να συμφωνηθεί ομαλά και συντεταγμένα η άμεση προσφυγή στις κάλπες και με αυτό δεδομένο να επιχειρηθεί σύγκλιση στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την κίνηση Παπανδρέου είπε ότι «αναδεικνύει απλώς την τεράστια πολιτική κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων».