Για απόφαση περί τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Το δημοσίευμα, στον ιστότοπο του Spiegel (το ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί στο αυριανό τεύχος του περιοδικού) αποκαλύπτει απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες, για στήριξη ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο ESM θα κάνει χρήση του προγράμματος που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, κατά το EuroWorking Group της προηγούμενης Πέμπτης ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ συνέκλιναν σε μεγάλο βαθμό σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για τη χώρα μας.

Ο ESM δεν θα χρειασθεί να διαθέσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, καθώς θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκαν.

Παράλληλα, σημειώνεται αναφέρει πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διαθέτει δύο εργαλεία προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας και η Ελλάδα θα κάνει χρήση εκείνου που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).