«Οι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα πρέπει να συνεχίζουν και να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους κανονικά» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στον Ηρακλή Κωστάρη και στον Νίκο Ρωμανό.

«Αφού η πολιτεία επέτρεψε στον Ρωμανό να δώσει εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ, θα πρέπει να του δώσει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα και να δίνει εξετάσεις στο πανεπιστήμιο», είπε μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Ξεκαθάρισε δε, ότι το κράτος δεν θα πρέπει να τον αφήσει να πεθάνει και κάλεσε του συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν λύση στο θέμα.

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε και για τον Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος έχει περάσει σε ΤΕΙ. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι και το δικό του αίτημα πρέπει να ικανοποιηθεί, αφού είναι ένας άνθρωπος που έχει παντρευτεί στις φυλακές και έχει αποκτήσει δύο παιδιά και προσπαθεί να αλλάξει τη ζωή του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας έγραφε στο Facebook:

«Επικοινώνησε μαζί μου ο δικηγόρος του κ. Κωστάρη. Του δήλωσα πως πάγια πολιτική μας ειναι οι έγκλειστοι να μπορούν να σπουδάζουν. Η συμπεριφορά του Ηρακλή Κωστάρη όπως ενημερωνόμαστε είναι άψογη, άρα πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τον Νίκο Ρωμανό».